Azi… am gasit din intamplare o povestioara care m-a impresionat profund… si pe de o parte m-a facut sa vad unele lucruri putin altfel… Nu ma gandisem niciodata in acest fel la asta…
Povestea era cam asa…
“Intr-o zi un tanar s-a oprit in mijlocul targului si a inceput sa tipe ca are cel mai frumos suflet din tot orasul. Oamenii au inceput sa se stranga unul cate unul in jurul tanarului sa ii priveasca inima. Intr-adevar inima baiatului era perfecta. Nu exista absolut nici o crapatura sau nici un semn pe suprafata acesteia.
Toata lumea a ramas profund surprinsa si au cazut de acord ca tanarul are cea mai frumoasa inima din cate s-au pomenit. Baiatul era foarte mandru si a inceput sa tipe si mai aprig laudandu-si inima.
Deodata un batranel a pasit afara din multime si a zis:
“Inima ta nu poate fi la fel de frumoasa ca a mea”
Lumea s-a uitat la inima batranului. Ea batea foarte tare, era plina de zgarieturi, de rani si alte imperfectiuni. Se vedea ca unele fragmente din inima batranului au fost rupte si inlocuite cu fragmente din alte inimi si chiar in unele locuri lipseau bucati intregi din aceasta.
Lumea a ramas uimita: “Cum poate sa zica asa ceva?”, se gandeau ei. Tanarul s-a uitat la inima batranului si a inceput sa rada:”Cred ca glumesti” a zis el, “Cum poti sa iti compari inima mea cu a ta mosule? , A mea e perfecta iar a ta e plina de rani”
“Da” a zis batranul, “a ta este perfecta ca aspect dar eu nu as da inima mea pe a ta. Vezi tu fiecare rana reprezinta o persoana caruia i-am daruit dragostea mea. Am rupt o bucata din inima mea si le-am daruit-o lor iar unii dintre ei la randul lor au rupt o bucata din inima lor si mi-au dat-o mie ca sa umplu golurile lasate. Am insa si gauri in inima mea. Oferind dragostea unei persoane inseamna asumarea unui risc. Cu toate ca aceste gauri sunt dureroase ele vor ramane neacoperite amintindu-mi de dragostea pe care le-am purtat-o acelor persoane, si sper ca o data se vor intoarce si vor acoperi spatiile goale pe care le-au lasat. Acum tinere vezi care este frumusetea adevarata a sufletului meu?”
Tanarul statea inmarmurit cu lacrimile care ii curgeau pe obraji. S-a indreptat catre batranel, a rupt din inima sa neteda si frumoasa o bucata si i-a acoperit cu mainile tremurande o gaura pe care batranul o avea in inima. Batranul a rupt la randul sau o bucata din inima sa plina de rani si i-a oferit-o tanarului ca sa isi umple rana. Bucata din inima batranului a acoperit gaura tanarului dar se vedeau marginile locului unde rana a fost produsa.
Tanarul si-a privit inima. Nu mai era perfecta ca inainte dar era mai frumoasa ca niciodata pentru ca dragostea din inima batranului a patruns in sufletul sau.
Acum priveste-ti inima si spune-mi, cat de frumoasa e inima ta?”

Povestea este luata de pe un blog gasit din intamplare, pe net… Blogul se numeste “Gandurile mele in format electronic” .

Advertisements